Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tappajan painajainen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tappajan painajainen on vaikuttava sotakirja Lapin sodan loppuselvittelyistä ja kertomus viholliseksi muuttuneen aseveljen vetäytymisestä pohjoisen kautta Norjaan ja edelleen Saksaan viimeisiin ratkaisutaisteluihin. Samalla se on inhimillinen kuvaus sodan julmuudesta.
Yhtenä keskeisenä aihepiirinä on sotavankien kohtalo. Perääntyvät saksalaiset kuljettivat mukanaan tuhansia eri kansallisuutta olevia sotavankeja – heidän joukossaan luutnantti Aimo Laakson johtaman partio-osaston, jonka tie vei saksalaisten Norjaan perustamiin ankeisiin vankileireihin.
Pentti H. Tikkanen on dokumentoinut piikkilanka-aitojen reunustamien parakkikylien tapahtumat, vilun, nälän, tulevaisuudenuskon katkeamisen konepistoolin laukauksiin. Ja viimein vankien paluun kotimaahansa maailmansodan päätyttyä.

Tarinan toisena juonteena ja päähenkilönä on moottoripyörälähettinä toimiva saksalainen sotilas Hans Vogel, joka joutuu jättämään lemmittynsä Heidin, rovaniemeläisen tytön, ja kohtaamaan toisen todellisuuden: Lapin polttamisen ja tuhoamisen, sotavankien teloittamisen ja suurten unelmien murskaantumisen. Hän kokee tappajan painajaisen, ja hän saa tuntea, miten syvälle käskyjen noudattaminen ilman sisintä hyväksymistä iskee haavan ihmisen, sotilaankin, sieluun.
(takakansiteksti)

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

207

Kustantaja