Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Joki virtaa läpi kaupungin

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Takakannen teksti:

Antti Tuuri kertoo kolmesta pohjoisen kaupungin ihmisestä, heidän elämänsä käännekohdasta. Siitä miten heidän erilaiset maailmansa kohtaavat, lomittuvat, sivuavat toisiaan, erotakseen jälleen. Jokaisen on selvittävä itse oman tiensä päähän. "Pakkohan se on", niin kuinyksi romaanin keskeisistä henkilöistä, Ilmari Autio, sanoo.

Ilmari Autio on kirjapainon työnjohtaja, ammattimies. Hänellä on suhde Annikkiin ja vähitellen naimisiinmeno mielessä. Kirjapainossa alkaa olla töitä niukasti, istumalakot ja jarrutukset hidastavat niitä ennestään. Tulevaisuudessä näkyy lomautuksien ja irtisanomisten tie. Niinpä Autio alkaa harkita oman painon hankkimista.
Seppo Pihlaja taas on taidemaalari, työnsä, elämänsä ja tulevaisuutensan kanssa ristiriidassa. Maalaaminen ei elätä, isä on kuolemaisillaan, naimisiinmeno ei huvita, vaikka morsian, uskovainen maisteri, olisi tarjolla. Pihlaja miettii yhä suhdettaan Mirjaan, opiskeluaikansa rakastettuun, ja yrittää selvittää omat solmunsa karkaamalla kesken kihlajaisvalmistelujen Mirjan kanssa Pariisiin. Matka ei selvitä mitään, on palattava takaisin.
Ilmari Pihlaja, Sepon isä, on vanha kemian professori, eläkeikää lähestyvä tutkija, jonka alkuainetutkimukset ovat saattaneet hullun kirjoihin. Hän sairastuu vakavasti: enää ei ole aikaa saada työtä loppuun, jo valmiitkin tutkimukset jäävät ilman vastakaikua.

Tapahtumapaikkana Oulu.

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

269

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

353

Lisätietoja

Teos on käännetty ruotsiksi, venäjäksi ja viroksi.