Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Nenän pakinoita

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Nenän pakinat ovat herättäneet huomiota sekä rohkeudellaan että epätavallisuudellaan: ne poikkeavat siitä mihin meillä tällä alalla on totuttu, ne vaativat kannanottoa.
Toisaalta Nenä jatkaa Eino Leinon luoman kulttuuripakinan perinnettä, toisaalta hän lähtee kokonaan uusille teille, kirjoitta riemukkaita parodioita ja kuvitelmia, joissa kaikki näyttää kääntyneen päälaelleen. Nenää saattaa olla ilkeä mutta kielteinen hän ei ole: hän esittää asiansa aina hauskasti, niin että sekin joka ei voi yhtyä hänen mielipiteisiinsä voi yhtyä hänen nauruunsa.
Nenän pakinat käsittelevät kaikkea mahdollista matoisen maan ja korkean taivaan väliltä: niissä ivataan iänikuisia fraaseja syöttäviä poliitikkoja, omahyväisiä virkamiehiä, patsaaksi kivettyneitä suurmiehiä ja heidän palvojiaan, yhtä hyvin kirkon, julkisen elämän kuin kulttuurinkin fariseuksia: kaikkea sovinnaista, hengetöntä ja elämänkielteistä.
Nenän pakinat ovat yksityisen ihmisen vastalause maailmassa, jossa tasapäisyys näyttää merkitsevän voimaa. Nenä ajattelee ja toivoo että muutkin ajattelisivat omilla aivoillaan – siinä hänen vaativa ohjelmansa ja sanomansa.
Ilmaistaksemme asian mahdollisimman lyhyesti, Nenä itse kirjoittaa ’Oppaassa nousevalle älymystölle’: Nenän pakinat ovat suurenmoisia.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
72
Kuvittaja