Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuunpimennys Kapinallinen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kuunpimennys on syrjäiseen alppikylään sijoitettu intensiivinen ja julman terävänäköinen tutkielma rahan vallasta, selkärangattomuudesta, ahneudesta ja ahdasmielisyydestä, omanlaisensa Dogville kirjankansien välissä. Kapinallinen taas on kaikkein suorimmin kirjailijan omakuva, tarina itsensä sivulliseksi tuntevasta kapinallisesta nuoresta, joka luo nahkaansa.

Sveitsin kuuluisimpiin kirjailijoihin kuuluva Friedrich Dürrenmatt (1921-1990) tunnetaan dekkareistaan ja näytelmistään. Tämä teos on sekä omiin kokemuksiin perustuva tarina papinpojan kehityksestä taiteilijaksi että kiehtova näkökulma siihen, miten elämästä tulee kirjallisuutta.
Nimekkeiden järjestys selässä ja irtopäällyksessä: Kapinallinen, Kuunpimennys

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

En ajatellut että isä kuolisi, vaikka hän kiitti meitä, vaimoani jota hän rakasti kovasti ja minua; hän sanoi että oli ystävällistä että olimme tulleet hyvästelemään hänet. Olin helpottunut siitä että hän tunsi minut, hän oli ollut viime aikoina silloin tällöin hieman sekava ja sekoittanut minut serkkuuni, joka oli lääkäri ja hoiti häntä. Hän kertoi heränneensä aamulla onnellisena, kun hoitajat olivat aikoneet yöllä myrkyttää hänet, mutta äitini oli kieltäytynyt yhteistyöstä näiden kanssa. "Hulda, sinä olet ollut aina hyvä vaimo." Äiti itki vähän ja jatkoi kortinpeluuta pitkäveteisen sukulaismiehen kanssa, joka oli täysin omissa maailmoissaan; miestä ei liikuttanut muu kuin korttipeli, hän oli paikalla, koska oli sukulainen, todennäköisesti isäni serkku, ja tapasi tulla joka lauantai korttia pelaamaan.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

158

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä