Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hohtavaa hopeaa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Englantilainen Balticin perhe muuttaa toisen maailmansodan jaloista aurinkoiseen Kaliforniaan. Sydney Baltic haluaa tarjota nuorelle vaimolleen Maisielle ja nelilapsiselle uusperheelleen turvatun ja huolettoman tulevaisuuden. Ammattia hän ei kuitenkaan vaihda. Hän perustaa Amerikkaan hopeaesineitä myyvän liikkeen. Eurooppaan jääneet sukulaiset auttavat perhettä lähettämällä antiikkia valtameren yli maahan, jonka asukkailla on edelleen varaa kauneuteen.

Yhtä kaunis ei ole sisarusparven kohtalo. Keskinäinen kateus, riidat hopeabisneksen johtamisesta ja salatut intohimot ovat lopulta tuhota koko klaanin. Pyrkyryyteen asti kunnianhimoinen Ise, perheen vanhin poika Sydney Balticin ensimmäisestä avioliitosta, lähtee ovet paukkuen perheyrityksestä ja vie mukanaan isänsä uskollisimmat asiakkaat. Veljeään pehmeämpi Roddie ei pysty täyttämään Isen jättämää ammottavaa aukkoa. Sydneyn silmissä Roddie leimautuu tuota pikaa lahjattomaksi vätykseksi. Äitipuolelta ei heru kiitosta kummallekaan pojalle, ei varsinkaan isänsä sydämen särkeneelle Iselle.

Tyttäret Aldys ja Vivi avioliitosta Maisien kanssa yrittävät turhaan löytää elämäänsä rahtusen rakkautta. Sydney Balticin mielestä yksikään mies ei ole tarpeeksi hyvä tummakutriselle Aldysille, ei edes yläluokkainen Charlie Vance, sillä suunnattomista rikkauksistaan huolimatta hän on vääräuskoinen. Epätoivoinen Aldys hylkää isänsä painostuksesta suuren rakkautensa. Suloinen Vivi, perheen hemmoteltu hurmuri ja vanhimman veljen silmäterä, kantaa puolestaan sydämessään musertavaa salaisuutta, tabuista suurinta.

Elämä uudella mantereella uhkaa kokonaan suistua raiteiltaan. Vasta kun Ise murhataan, Balticit tiivistävät rivinsä.
(Gummerus)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

472

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä