Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Italian illat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Tulvillaan kiehtovia ihmiskohtaloita, lämpöä ja huumoria

Aidan Dunne odottaa, että hänet nimitetään dublinilaisen Mountainviewin koulun seuraavaksi rehtoriksi. Pian viisikymppinen Aidan on kiltti ja tunnollinen mies, jonka avioliitto on väljähtynyt ja välit kahteen tyttäreen vieraantuneet. Rehtoria hänestä ei tule, mutta lohtua Italiaa rakastavalle Aidanille tuo kouluun perutettava italian kielen iltaluokka aikuisille. Aidan saa avukseen ryhmän opettajaksi Sisiliasta kotiutuneen Noran, tuttavallisesti Signoran. Hän on arvoituksellinen ja lämmin nainen, joka valloittaa ihmiset hetkessä puolellaan.
Iltakoulun oppilaiksi ilmoittautuu hyvin kirjava ihmisjoukko. Bill toivoo saavansa pankissa paremman paikan – ehkä juuri Italiasta – päästäkseen naimisiin tuhlailevan tyttöystävänsä Lizzien kanssa. Varakas Connie harrastaa italiaa omaksi ilokseen nyt kun hän uskoo päässeensä lopullisesti eroon petollisesta aviomiehestään ja tämän rakastajattaresta. Hidasjärkinen, mutta avulias Laddy on varma, että rikas perhe odottaa häntä Roomassa. Fran yrittää mitä tahansa Kathyn vuoksi ja uskoo, että italiantunnit piristäisivät tyttöjä. Kouluun ilmaantuu myös Lou, rikollisjoukkion talutusnuorassa rimpuileva kovanaama.
Yksittäiset ihmiskohtalot kytkeytyvät arvaamattomasta toisiinsa vaiheikkaalla italiankurssilla. Opittua kielitaito lähdetään lopuksi testaamaan Roomaan, ja upeasta ”viaggiosta” muodostuu vuoden aikana kasvaneen ystävyyden ja yhteishengen huipentuma.
Maeve Binchyn tyylissä on lämpöä ja huumori, älyä ja särmikästä toden tuntua, kun hän kuvaa tämän päivän dublinilaisia.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

451

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

444

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä