Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Julian unet

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Skotlantilainen psykiatri Kenneth Ayres on vaimonsa kuoltua lohduttautunut klassiseen brittiläiseen tapaan ja ostanut höyrylaivalipun itään. Hän harjoittaa praktiikkaansa esitäytyneenä Shanghain Astor House – hotelliin parantaen gininsyömiä, hysteerisiä koti-ikävää potevia englantilaisnaisia. Kiina, tuo ”kärsimyksen kammottava unimaailma”, ei kiinnosta häntä lainkaan.
Eräänä lauantai-iltapäivänä metodistipappi William Paradise saapuu vaimoineen hotelliin. Juliasta, papin vaimosta, tulee Ayresin potilas ja näin alkaa sukellus Julian synkkään lapsuuteen, hallusinaatioiden verkkoon, joka vie tohtorin mukanaan kuin uneen tai oopiumihumalaan. Julian kuviteltu, harhainen menneisyys paljastaa Ayresille hänen elämänvihansa, ainaisen nälän runsaankin aterian jälkeen. Tohtorin kyynisyys ja kyvyttömyys rakkauteen purkautuvat avuttomalla tirkistelyllä naisten rehevään sisäiseen maailmaan. Maailmaan, joka häneltä itseltään tyystin puuttuu.

Rod Jonesin esikoisteos on loistavasti kerrottu, tiivis ja monitasoinen romaani 1920-luvun kuohuvasta Kiinasta. Hämärän maailmassa, tajunnan pinnan alla vaeltaessaan se piirtää julmaa kuvaa siitä todellisuudesta, jossa Jonesin päähenkilö elävät.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

142

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä