Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Isä Belmiron rikos

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pyhän Benediktuksen kirkkoa asuttavat lepakot ja rotat, ja ehtoollisviinit ovat kadonneet juopon kirkkoherran kurkkuun. Tähän jumalanhylkäämään Vale Verden seurakuntaan saapuu nuori ja taiteellisesti lahjakas isä Belmiro, jonka lämmin karisma herättää ihmisissä elämänilon ja unhoon vaipuneen uskonnollisuuden.

Vanhoilliset papit ovat tyrmistyneitä. Huhut "suukon seremoniasta" sekä messuista Punaisten lyhtyjen korttelissa ja Parmênidesin baarissa herättävät suurta pahennusta. Vilpitön isä Belmiro puolustaa viimeiseen asti oikeuttaan rakastaa ja elää omassa totuudessaan, mutta lopulta hänet päätetään passittaa hiljentymisluostariin. Tämä saa Vale Verden asukkaat yhtenä rintamana nousemaan katolista kirkkoa vastaan.


Brasilialainen Eugênio Giovenardi (s. 1934) on katolinen pappi, joka jätti kirkon vuonna 1969. Häneltä on ilmestynyt myös omaelämäkerrallinen romaani Kielletty mies (2001). Se on kuvaus kristillisyydestä, jossa armo on vain sana.
(Like)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Uutinen levisi kuin kulovalkea ja saapui salamana lehtien toimituksiin. Fellinin La dolce vitan kahdeksan näytöksessä elokuvateatteri Lumièressa kaupungin keskustassa oli tapahtunut murha. Sekasorron ja hätäisten ensiapuyritysten keskeltä kuului huuto: "Isä Belmiro on kuollut!"

Pitkällisen ruumiinavauksen jälkeen asiaa tutkiva poliisi laati niukkasanaisen tiedotteen: "Uhri on noin 37-vuotias tummaihoinen mies. Rikos tehtiin teräaseella, jonka murhaaja jätti tapahtumapaikalle. Kyseessä on Vale Verden nimekäs pappi isä Belmiro, joka oli ystäviensä kanssa elokuvissa. Rikoksen motiivia ei tiedetä."
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

266

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä