Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sydänkuun aamu

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Laurilla on tyrannimainen äiti Marleena, jolle kukaan Laurin näytille tuoma tyttöystävä ei kelpaa. Vain Anna on tarpeeksi rohkea uhmaamaan Marleenaa, ja kuinka ollakaan Anna alkaa odottaa Laurille lasta. Kun Lauri tapaa entisen tyttöystävänsä Millan, jotakin tapahtuu Laurin päässä. Jokainen yrittää selvitä tavallaan, mutta Lauri on auttamattomasti kolmen naisen koukussa. (Satu Vähämaa/Sanojen aika)
Taiturimaisen kynänkäyttäjän hellän hyväilevä, ilkikurisen pisteliäs tarina miehestä ja hänen kolmesta naisestaan

Marleena on kaunis, itseään kaikin tavoin hellivä vaatekauppiaan tytär, jolle elämä on pelkkää ruusuilla tanssimista. Lauri, hänen poikansa, on äidin voimakkaan, sairaalloisen mustasukkaisen persoonan hallitsema. Hänen naissuhteissaan äiti on ollut aina vaikuttavana tekijänä, olipa kyse yhteisen kodin sisustamisesta, loman vietosta tai suhteen katkaisemisesta. Sillä kaikki Laurin naissuhteet ovat päättyneet eroon, jokainen nainen on paennut Marleenaa.
Paitsi Anna. Ja nyt Anna makaa synnytystuskissaan sairaalassa. Vietyään avovaimonsa sinne Lauri poikkeaa entisen tyttöystävänsä luokse. Millan tapaaminen on muuttava ratkaisevasti Laurin suhtautumista elämäänsä. Ja samaan aikaa, kun Lauri ratkoo ongelmiaan, Anna taistelee, kiroaa, nauraa, rakastaa…
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

153

Kustantaja

Kieli