Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Murhia Maintenonissa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Salapoliisitutkimuksia ranskalaisessa pikkukaupungissa

Menestyskirjailija Otso Linna järjestää suurelliset syntymäpäiväjuhlat suomalaisen kustantamon omistamassa kirjailijatalossa Maintenonissa. Kutsuttujen ja kutsumattomien vieraiden joukosta löytyy muun muassa pari kriitikkoa, lehtimiehenalku, kustannustoimittaja, kaksi entistä vaimoa, näissä oloissa välttämättömät yksi tai kaksi veljentytärtä tai sisarenpoikaa sekä Anna-täti, jolla on huonot jalat mutta terävä pää.
Juhlat eivät suju aivan niin kuin Otso on suunnitellut. Kun sukupuolten ja samansukuisten ihmissotkut puolivahingossa päätyvät selvitystilaan, alkaa vieraissa näkyä merkkejä arvaamattomasta käytöksestä. Viimeisen sivalluksen tai pari vetäisee viikatemies, jota Otso ei myöskään arvannut kutsuneensa. Draaman loppunäytös näytellään kotimaassa.
Maintenonin varhaisen syksyn näkymät ja uteliaitten pikkukaupunkilaisten ikkunoissa heilahtelevat pitsiverhot taustoittavat Ursula Auerin toista perinteistä salapoliisiromaania, jossa viljellään jälleen kirjallisia viittauksia ja lainauksia Murhia Maltalla -dekkarin tapaan.
(takakansiteksti)

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

salapoliisiromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

333

Kustantaja

Kieli