Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Kesäntekijä

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kesäntekijä (1997) on kokoelma välähdyksenomaisia tuokioita ihmiselämää. Keskeinen aihe on epäonnistuminen ja onneton elämä; monessa kertomuksessa on vahvasti läsnä luopuminen tai muu kriisitilanne. Kokoelmassa on mukana novellit ”Lähtö” ja ”Kuudes lähtö”, jotka on palkittu kirjoituskilpailuissa. Niiden lisäksi kokoelmassa on novellit ”Lento Franfurtiin”, ”Kesäntekijä”, ”Keihäänheittäjä”, ”Jouluilluusio”, ”Rakastaja”, ”Pimenee”, ”Pelastaja”, ”Revontulitanssi” ja ”Paluu ikävästä”.

Taisto Kotka (s. 1943) on nykyisin Laukaassa asuva toimittaja, joka vuodesta 1968 työskenteli sanomalehti Keskisuomalaisessa Jyväskylässä, työnsä ohessa toimien sekä avustajana päivälehtien kulttuuri- ja urheilu-osastoilla että useita vuosia Keski-Suomen alueella toimivan kirjoittajayhdistyksen johtokunnassa ja puheen-johtajana. Taisto Kotka on julkaissut novellikokoelman Kesäntekijä (1997) ja historiikin Tuhansien lehtien taival: Sanomalehti Keskisuomalaisen kehityksen vaiheita ja tapahtumia viimeisiltä vuosikymmeniltä (2007).
Aiheet ja teemat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
71
Kustantaja
Kieli