Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Emme tienneet kun läksimme silloin..

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Emme tienneet kun läksimme silloin..
on todellinen tapaus kaikille sotaromaanien ystäville. Jorma Kurvisen kirjassa on herpaantumatonta vauhtia ja vetoa. Samalla se piirtää vaikuttavan kuvan suomalaisesta miehestä sotilaana, kertoo yhden pienoisyhteisön puitteissa jatkosodanaikaisesta yhteiskunnasta, niistä eri syistä joiden takia suomalaiset miehet sotivat.

On jatkosota, asemasotavaihe syksyllä -43. Kirjan päähenkilö, reserviluutnantti Eero Manelius saa komennuksen pohjoiselle rintamalle, hänelle ennestään tuntemattomaan pataljoonaan, Kolmanteen komppaniaan. Sen uudeksi päälliköksi tulee samanaikaisesti kapteeni Perola, jolla on todella kovan miehen maine.
Mutta kova on Kolmannen komppaniankin maine. Vähää ennen on kolme miestä lähtenyt omille teilleen, yksi vihollisen puolelle. Loputkin miehistä on leimattu purnareiksi, kurittomiksi vastaanhangoittelijoiksi. Sotaan kyllästyneiden miesten taistelutahdon kohottaminen on kapteeni Perolan tehtävä. Ja hänellä on keinonsa.
Vihollisen partisaanitoiminta kiihtyy, myös Kolmas komppania joutuu rajun hyökkäyksen kohteeksi. Maneliuksen johtama kaukopartio lähetetään tutkimaan partisaanien liikkeitä Urajärven maastoon, jossa epäillään olevan vihollisen partisaanien koulutuskeskus. Kun partio pääsee tavoitteeseensa, odottaa miehiä lähes tyrmistyttävä yllätys.
Tapahtumat alkavat kehittyä nopeasti ennalta arvaamattomaan suuntaan.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

252

Kieli