Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Human punk

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Nuoren Joe Martinin kesä 1977 on punkkia, reggaeta, diskoja, pimuja, vohkittuja autoja ja kesätöitä kirsikanpoimijana. Elämä Lontoon esikaupungissa on täynnä unelmia - kunnes Joe ja hänen ystävänsä Smiles hakataan ja heidät viskataan kanaaliin.
Smiles sekoaa, ja huolettomuuden aika on lopullisesti ohi. Smilesin varjo seuraa Joeta 80-luvun lopun Hongkongiin ja pakottaa hänet lopulta palaamaan Trans-Siperian-junalla lähtöpisteeseen.
Vuonna 2000 Joe on deejii ja elämä svengaa jälleen...
kunnes kasvot menneisyydestä pakottavat hänet elämään vuoden 1977 tapahtumat uudelleen.

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

Jotenkin vain tuntuu väärältä nähdä poika juoksemassa jalkapallokentän poikki pää kullanväriseksi spreijattuna ja kuin robotiksi muuttuneena, kun tietää, että hänen on päästävä kotiin ja raaputettava maali pois ennen kuin aivot alkavat kiehua ja pää räjähtää. Hän pääsee aidalle ja kiipeää sen yli kiirehtien kohti pääkatua. Ei ollut lainkaan hauskaa, kun Delaney ravisteli kannua muiden pidellessä poikaa aloillaan ja suihkutti kasvot ja kaulan jättäen isoja väriklimppejä hiuksiin. Luultavasti poika nauraa myöhemmin koko jutulle, kun hän on kuurannut itsensä puhtaaksi ja nauttii välipalaa kodin turvallisessa huomassa. Elämä maistuu hyvältä, kun ei ole saavana osapuolena, meidän jengi omassa pikku kulmassaan, paistattelemassa auringossa lukukauden viimeisenä päivänä Johnny Rottenin huutaessa kasettinauhurilta ja kuuden viikon kesäloman jatkuessa kauas tulevaisuuteen. Nojaan päätä tiiliseinään ja tuijotan taivaalle, pilvettömään, puhtaaseen siniseen kaareen, jota sotkee vain Heathrow'sta lähteneen suihkukoneen ohut valkoinen vana kuuman ja kylmän ilman törmätessä toisiinsa ja jättäessä taakseen sähiseviä kiteitä. Pistols takoo läpi "God Save The Queenin" samalla kun hiutaleet hitaasti sulavat, ja palaan maan pinnalle, kun poliisisireeni alkaa soida Clashin "White Riotin" singleversiossa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

vapaus on suuri vankila

Ilmestymisaika

Sivumäärä

399

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä