Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Fanni

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Fanni on kertomus naisesta, jolle kohtalo jakaa kovan kortin, aviottoman äidin osan, aikana, jolloin laki ei vaatinut miestä vastuuseen ”laittomista” jälkeläisistään. Kirja peilaa aikaa vuosisadan alkukymmeneltä sodan jälkeisiin lähivuosiin saakka itähämäläisessä maisemassa, jossa vuosisatoja vallinnut kartanokulttuuri elää loistoaikansa viimeistä vaihetta.
Kalastajatorpparin nuori Fanni-tytär rakastuu suuren Ritolan talon Riku-poikaan ja alkaa odottaa lasta, jota Ritolassa ei kuitenkaan tunnusteta sukuun vaan Riku painostetaan lähtemään Amerikkaan. Lähtiessään hän viekottelee hyljätyn lemmittynsä uudestaan, Fannille jää erojaisista toinen lapsi kaulaan. Rikun mentyä suuren Rönnilän kartanon Tuure-poika, joka on jo mielistellyt sisäkkönä kartanossa palvelevaa Fannia pitemmän ajan, puolittain pakottaa hänet rakastajakseen. Kun palvelija hakee elatusta uuden lain kautta suhteesta syntyneille kaksosilleen, häädetään hänet kartanosta siveettömänä naisena. Vielä kerran tämänkin jälkeen Fanni joutuu väärän miehen käsiin. Eräs tukkipomo raiskaa hänet ja jättää palkkioksi tyttären Fannin syliin.
Punakapina, pula-aika ja sota murskaavat entistä ja luovat uutta kylään voimalla, jota asenteet ja ihmissuhteen eivät aina pysty nielaisemaan kakistelematta. Kirja tuo nämä monelle tietämättömät ja nyt jo unohtuneet muutokset uudelleen eloon.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

374

Kustantaja

Kieli