Pogostan Hilikan pakinoita

Tyyppi

pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Toimittaja Hilkka Kuusela on tämän päivän karjalaisen ortodoksisuuden merkittäviä edustajia. Pogostan Sanomien päätoimittajana hän on Ilomantsissa tehnyt pitkän päiväntyön ja antanut rajaseudun ihmisille elämänuskoa ja luottamusta. Hän on jaksanut puolustaa tavallisen ihmisen oikeuksia tasa-arvoiseen elämään, olipa kysymys vaikkapa postin tai joukkoliikenteen palveluiden turvaamisesta Suomen raja-asutusalueilla.

Näissä pakinoissa Pogostan Hilikka valoisalla olemuksella ja ekumeenisella avoimuudella kuvailee ortodoksisuuden parhaita tuntoja, kuten pääsiäisen valoa ja iloa, missä aika ja iankaikkisuus kohtaavat. Yhtä hyvin hän kertoo karjalaisesta maalaismaisemasta, savusaunasta, eri vuodenaikojen väreistä ja hajuista sekä lapsuuden muistoista Laatokan rannalta.

Hänen kirjoituksiaan on mukava lukea, koska ne ovat elämänmyönteisiä ja niissä on päällimmäisenä kiitos. Niin silloinkin kun hän on itse joutunut läpikäymään vaikean sairauden vaivan ja tuskan. Hänen ajatuksiinsa on helppo yhtyä. ”Ilman muistoja emme jaksa elää”, hän sanoo. Yhtä hyvin hän korostaa rakkautta elämää kantavana voimana, ja sanoo, että se on väkevämpi kuin kuolema. Hilkka Kuuselan elämänkokemuksesta ja kulttuuriperinteestä saamme ammentaa voimaa omaan elämäämme.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

156

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Pakinat julkaistu Apu-lehdessä vuosina 1984-1989.