Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pilkettä silmäkulmaan

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Matti Punttilan Pilkettä silmäkulmaan -teos on ylistys kielelle ja sen mahdollisuuksille - kielellä leikitellen ihminen pystyy melkein muuttamaan mustan valkoiseksi, vakavan riemastuttavaksi ja ainakin turhantärkeä naurettavaksi. Kaskukirja on myös vuorovaikutteinen: se jättää lukijalle oivaltamisen ilon, se on ilottelua ja irrottelua rennoimmillaan.
Pilkettä silmäkulmaan on jatkoa Matti Punttilan kielikaskukirjalle Haaskannäköinen tyttö - kielikaskuista matkimuksiin (1998). Myös uusi teos osoittaa, miten tärkeää on olla selvillä esim. sanojen merkityksistä, murre-eroista ja tyylilajeista. Ikimuistoisimmat kielikukkaset ja hykerryttävimmät kömmähdykset ovat varmaan syntyneet spontaanisti, vaikka tiedämmekin miten luovia ja kekseliäitä sanan käyttävät voivat olla.

Kielikaskukirjan tekijä filosofian tohtori Matti Punttila on perehtynyt suomen kieleen, sen murteisiin ja sukukieliin käytännön työssä Suomen kielen nauhoitearkiston assistenttina. Sittemmin hän on opettanut suomea Helsingin, Tukholman ja Upsalan yliopistoissa. Nykyisin hän työskentelee Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksessa Helsingissä.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

kielikaskuista sanaleikkeihin

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

290

Kustantaja