Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Käymään eikä olemaan

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lauantai-ilta. Moottoritie jossakin etelä-Suomessa. Humalaiset nuoret miehet ovat matkalla tansseihin. Raskas kiitolinja-auto jyrisee eteenpäin, kuljettajan mielessä on sauna-illan odotus. Nuori aviopari on matkalla mummolaan. Maanviljelijä ajaa heinäkuormaa. Tämä on suomalaisen viikonlopun päänäyttämö. Autoja jatkuvana nauhana, kiireisiä, hermostuneita, väsyneitä ihmisiä, kaikki istumassa samassa asennossa, ohittamassa toisiaan, vastaantulemassa, jonossa.

Aviomies muistelee kesäistä romanssia, lapset itkevät, vaimo tuskastuu; kiitolinjan apumies kertoo loputtomia naisjuttuja, nuoret miehet ajavat pakoon kahlitsevaa kotiympäristöä.

Moottoritien ihmisten elämäntaustat paljastuvat lukijalle Ojasen vauhdikkaan ja runollisen kerronnan avulla. Tämä on romaani kilpailuyhteiskunnasta, ihmisen elämän tilapäisyydestä ja hetkellisyydestä, turhautuneisuudesta, elämisenvimmasta, epätoivoisesta ja kiihkeästä tarrautumisesta ohitsekiitävään hetkeen. Kun kaikki on ohi, lukija on kokenut oman matkansa moottoritiellä. (Takakansiteksti)

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

175

Kustantaja

Kieli