Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mustarinnan lapset

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mustarinnan lapset on kuvaus 50-luvun maalaiskylästä nähtynä paljolti Heinon, uudisraivaajan keskenkasvuisen pojan silmin. Perheessä on erimielisyyksiä, jotka heijastavat lastenkin elämään. Vanhimmasta pojasta, Hannusta, johtuva riita varjostaa Heinon lapsuuden aurinkoisia päiviä. Sairaan sotainvalidi-isän ankaruus pelottaa; Heinon ja isän läheinen suhde joutuu kovalle koetukselle samalla kun kasvamisen tuomat muutokset vavisuttavat pojan sielua. Ilmaan jää kysymys: kuka jatkaa isän ja äidin aloittamaa työtä Hupelissa vai jatkaako kukaan.
Romaani on maaseudun joutsenlaulu ennen tekniikan ja television läpimurtoa, hyvästijättö puhtaille järville ja neitseellisille sydämille. Jatkaessaan Hupelin tarinaa Turunen kirjoittaa samalla ikäpolvensa historiaa, porautuu maaltapaon ja monien aikamme ongelmien ytimeen. Hän kertoo miten syntyi perinteinen maalaisen maailmakuva ja miten varttuivat sinisten vaarojen takaisissa kylissä ne ihmiset, joilla on nyt niin tukalaa kaupunkien asumalähiöissä.
Tarinaa ryydittävät Turusen rehevä huumori ja väkevä itäinen sanonta. Kerronnan jykevien tukirakenteiden lomassa kulkevat runon, fantasian ja unen juonteet.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

402

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä