Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Suruton

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Oslolaisessa pankin haarakonttorissa johtajalla on 25 sekuntia aikaa tyhjentää seteliautomaatti. Aikaa kuluu 31 sekuntia. Ryöstäjä nostaa kuusi sormea valvontakameralle ja ampuu kylmäverisesti panttivangiksi ottamansa naisen. Voiko pahuus olla niin yksinkertaista?
Apulaispoliisipäällikkö Harry Hole saa avukseen vastavalmistuneen naispoliisin Beate Lønnin. Kun ryöstöä seuraa toinen samanmoinen, saavat tutkijat lisää vapauksia ja resursseja. Lopulta mahdottomalta vaikuttanut tapaus selviää.
Nesbøn vauhti ei laannu. Kerronta on tiivistä, tehokasta ja paikoin suorastaan pelottavaa. Rikollisten toiminnan ja poliisin sisäisen valtataistelun lisäksi hän kuvaa uskottavasti myös ihmissuhteita ja säröilevää perheonnea. Ympäristön kuvaajana Nesbø suorastaan loistaa.

Jo Nesbø (s. 1959) osaa yhdistää amerikkalaisen trillerin ja pohjoismaisen dekkarin perinteet kenties paremmin kuin kukaan muu. Palkittu teos on ollut mm. Edgar-palkintoehdokkaana vuoden 2009 parhaaksi USA:ssa julkaistuksi rikosromaaniksi.

”Pohjoismaiden paras.” – Antti Majander, Helsingin Sanomat

Jo Nesbø (s. 1960) on yksi aikamme tunnetuimpia norjalaisia maailmalla. Sillä, kuten Suomen dekkariseuran palkintoraati totesi kunniakirjaansa myöntäessään: ”Mielikuvituksellisesti kirjoitetut ja taitavasti rytmitetyt Harry Hole -teokset vangitsevat lukijan ja edustavat aikamme parasta rikoskirjallisuutta.”
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

448

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.

Ilmestymisaika

Sivumäärä

425

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

425

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä