Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jumalten sota

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kaksi sopimusta, yksi päämäärä – islamilaisen maailman tuho. Lännen ja islamin tuhatvuotinen taistelu huipentuu ja Suomi on valinnut puolensa.

Ristiretkien ajan synkin salaisuus nostetaan esiin historian yöstä kun ranskalaisen Valencen kaupungin katedraaliin vuonna 1799 piilotettu asiakirjakokoelma Periculum Islamicum, Islamin tuho, löytyy. Vuosisatojen kuluessa islamin tukahduttamiseksi tehdyt sopimukset sytyttävät muslimien vihan kautta maailman.
Britannian ulkoministeriön virkamiehen Aamer Malikin elämä järkkyy hänen arkeologipoikansa tekemän asiakirjalöydön vuoksi, ja Malik päättää luovuttaa tiedotusvälineille jotakin vielä Periculum Islamicumiakin vaarallisempaa: -Washingtonin pöytäkirjan, valtiosopimuksen joka tulee ajamaan maailman sodan partaalle.
Toimittaja Elina Laine saa pöytäkirjan käsiinsä ja huomaa ajautuvansa tappavaan leikkiin, jota pelataan äärimmäisillä panoksilla. Hän kohtaa länsivaltojen syyskuun 11. päivän jälkeisessä koston huumassa tekemät päätökset, islamilaisen ydinasevaltion hyökkäysstrategian, muslimi-järjestöjen seitsemän vaiheen suunnitelman länsimaiden alistamiseksi, suurvaltapolitiikan kylmät realiteetit, isoveljen jota kukaan ei valvo, sekä kasvottoman terrorismin. Eikä keneenkään voi luottaa.
Suomi, suojelupoliisi ja Supon ylitarkastajaksi nimitetty Arto Ratamo vedetään mukaan suurvaltapolitiikan syövereihin rajummin kuin koskaan ennen. Suomi on EU:n perustuslain nojalla velvollinen avustamaan hyökkäyksen kohteeksi joutuneita EU-valtioita, ja Paukkajanvaarasta 1960-luvun alussa louhittu suomalainen uraani on päätynyt vääriin käsiin. Suomi on lähempänä sotaa kuin kertaakaan sitten Moskovan väli-rauhan, ja Arto Ratamon elämä saa synkemmän käänteen kuin koskaan aiemmin.
Sivilisaatioiden sota on alkanut, lupa ydinaseiden käyttöön on annettu ja Suomi on sodan partaalla.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

364

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.

Sarjamerkintä