Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Metsä ympäröi kylää

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Metsä ympäröi kylää –kirja kertoo Korpikylän ihmisten elämästä nyky Suomessa. Metsätaloudella on tärkeä merkitys kyläläisten toimeentulolle. Karjanhoito ja peltojen viljely on keskittynyt harvoille tiloille ja matkailuelinkeino on vallannut jalansijaa. Kylän nuoret opiskelevat erikoistuakseen nykyajan vaativiin ammatteihin maa- ja metsätalouden piirissä. Heidän luontoharrastustensa myötä kirjassa tulee esiin mm. kalastukseen, uittoreittien entisöintiin, tunturivaellukseen ja luonnon eläinten elintapoihin liittyviä asioista. Kirja avaa myös näkökulman, usein ristiriitaisiksi koettujen, luonnonhoidon ja metsätalouden sopeutumisesta toisiinsa.

Nykyisen elämänmuodon vertailupohjana on 1940-luvun sodanaikaiset olosuhteet, joita kuvataan kirjan päähenkilön, Korpiveräjän Valtterin ja hänen Sanelma-morsiamensa käymässä kirjeenvaihdossa. Kirjeet löytyvät emännyyttä vuosikymmenet hoitaneen, nyt jo edesmenneen, Sanelman kapiokirstusta. Syvästi rakastuneiden nuorten tulevaisuutta varjostaa sodan jatkuminen ja pelko 17-vuotiaan Valtterin joutumisesta rintamalle.
Metsä ympäröi kylää –kirja sisältää runsaasti aiheisiin liittyvää asiatietoa, jota selventää kirjan lopussa oleva aakkostettu sanalokero.

Kirjan kirjoittaja, metsätalousinsinööri Erkki Koipijärvi, on syntynyt 16.10.1937 Lempäälässä. Hän on tehnyt mittavan elämäntyön metsätalouden eri tehtävissä. Hän aloitti 14-vuotiaana hakkuumiehenä ja sittemmin ammattitutkinnon suoritettuaan työskenteli sekä yksityismetsätalouden että metsäteollisuuden palveluksessa yhteensä 46 vuoden ajan. Eläkkeelle siirryttyään kirjoittamista harrastaneen Koipijärven teoksia ovat: Muru, Lumeton varsitie ja Huuhkajavuoren tarinoita.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

123

Kustantaja