Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

QB VII

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mikä oikeastaan on miehiään tohtori Adam Kelno: sankari vai roisto, lempeä auttaja vai tunnoton kiduttaja? Saattoiko kukaan ylipäänsä säilyttää inhimillisyytensä Hitlerin hullujenhuoneessa? Minkä rajan jälkeen vastuun ja syyllisten etsinnässä ei ole enää mieltä?

Näihin kysymyksiin Leon Uris etsii vastauksia kuvatessaan tohtori Adam Kelnon vaiheita toisen maailmansodan päivistä nykyaikaan saakka.

Kirjan nimi viittaa englantilaiseen tuomioistuimeen, jossa etsitään totuutta Jadwigan keskitysleirin tapahtumista. Adam Kelnon vastustajana on juutalainen kirjailija Abe Cady, joka on sanonut tohtorin syyllistyneen julmiin leikkauksiin Jadwigan keskitysleirillä Puolassa. Kelno syyttää Cadya kunnianloukkauksesta, mutta mitä tapahtuu kun entiset keskitysleirin vangit astuvat todistajan aitioon?

Kirja perustuu Leon Urisin omiin kokemuksiin. Hän on ollut syytettynä samantapaisessa kunnianloukkausjutussa mainittuaan erään keskitysleirin lääkärin nimen kirjassaan. Eipä siis ihme että teos on vahvasti toden tuntuinen. (Takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

496

Kustantaja

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

479

Kieli

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika