Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Uuden syntymän koti

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Erakoitunut Arvo Kyyrö työskentelee kaatopaikanhoitajana. Kaatopaikalta hän on kerännyt pihansa ja kotinsa täyteen käyttökelpoisena pitämäänsä tavaraa. Vaimo on jättänyt Arvon aikoja sitten, mutta hän on löytänyt kaatopaikalta korvikkeeksi Merjan, rikkinäisen mallinuken, jolle hän jakaa hellyyttään. Elävänä seurana hänellä on vain rottia. Arvo on valmis menemään äärimmäisyyksiin suojellakseen omaa pientä paratiisiaan.

Susanna on rappioalkoholisti, joka asustaa runoilijan urasta haaveilevan Usko Toivon ja oppineen Maisterin kanssa. Tulipalo ajaa Susannan pakosalle, ja Arvo löytää hänet muiden romujen tavoin kaatopaikalta. Alkaa kahden kovia kokeneen ihmisen jännitteitä täynnä oleva yhteiselo. Arvo on rakentanut itselleen romuistaan kodin luodakseen itselleen uuden elämän, mutta onko siellä tilaa sekä Susannalle että Merjalle?

Timo Sandbergin Uuden syntymän koti on kuvaus rikkinäisistä ihmisistä. Arvon taustalla kummitteleva lapsuus keriytyy vähitellen esiin, kun hän kertoo sitä magnetofonin nauhalle.

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

185

Kustantaja

Kieli