Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pimeän pilven ritarit

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
2100-luvun alussa maahan putoavat meteorit ovat suuri uhka ja aiheuttavat valtavaa tuhoa hävittäen kokonaisia kaupunkeja ja surmaten miljoonia ihmisiä. Onneksi ihmiskunta on kehittänyt aurinkopurjeteknologiaa, jonka avulla Spaceguardin avaruusmatkaajien on mahdollista purjehtia kauaksi ulkoavaruuteen torjumaan meteoreja jo etukäteen ydinräjähteillä. Paha vain, että matkat ovat äärimmäisen vaarallisia, ja lähes varmasti osa miehistöstä menehtyy matkalla.

Johnny Kororo on kokenut avaruusmatkaaja, joka on tehnyt peräti kuusi matkaa Ulos – ja selvinnyt niistä hengissä. Niinpä torjuntaretkeä Kuiperin Vyöhykkeelle suunnitteleva Spaceguard kääntyy hänen puoleensa. Kororo ei ole halukas enää uskaltautumaan matkalle, mutta lopulta ystävänsä Ralph Zworykin saa pään kääntymään. Zworykinilla on kuitenkin tunne, ettei heille ole kerrottu kaikkea matkan tarkoituksesta. Onko asiassa näppinsä pelissä kiehtovalla Suseelah Soemarwotolla tai älykkäällä tiedemiehellä Cheng Wolla, jota kuuluvat avaruusretkikunnan miehistöön?

Pimeän pilven ritarit on perinteinen tieteiskirja, jossa pieni ihmisjoukko kohtaa avaruuden vaarat. Se maalaa samalla lukijan eteen kiehtovia kuvia auringon energian hyödyntämisestä avaruusmatkailussa. Samalla teos on myös ihmissuhderomaani, jossa minäkertojana toimiva päähenkilö joutuu käsittelemään omia tunteitaan niin onnen kuin epätoivon hetkillä. Kirjan juonenkäänteet voivat olla yllättäviä taattuihin onnellisiin loppuihin tottuneille lukijoille.

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)
Aurinkokunnan sisäosia lähestyy sadan miljoonan komeetan harva pimeä pilvi. Pian ensimmäiset sirpaleet putoilevat maapallon pinnalle kuin jättiläismäiset ydinohjukset. Ihmiskunta ajautuu epätoivoiseen eloonjäämistaisteluun komeettoja vastaan. Yksi taistelijoista, Johnny Kororo, on käynyt ulkoavaruudessa jo kuusi kertaa. Hän on päättänyt lujasti olla enää lähtemättä. Mutta kun Los Angeles saa osuman ja kun seuraavalle lennolle on lähdössä ärsyttävä Suseelah Soemarwoto, Johnny pyörtää päätöksensä...
Pimeän pilven ritarit on puitteiltaan kunnon scifi-romaani, joka kysyy, onko ihmiskunnalla todellisia mahdollisuuksia suojautua kosmisilta luonnonmullistuksilta ja voiko sen toimilla olla koskaan maapallon ulkopuolelle ulottuvia merkityksiä. Romaani on näkemyksellinen löytöretki ihmisyyden olemukseen ja erilaisten merkitysten suhteellisuuteen.

Risto Isomäki (s.1961) on työskennellyt monissa kansainvälisissä ympäristöprojekteissa ja julkaissut kehitysyhteistyötä ja kolmatta maailmaa käsitteleviä teoksia. Isomäelle on myönnetty Atorox-palkinto parhaasta kotimaisesta science fiction-novellista 1991 ja European Science Fiction Associationin Most Promising Science Fiction Writer -palkinto 1994.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
334
Kustantaja