Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Muinaiset illat

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Muinaiset illat herättää faraoiden Egyptin eloon lähes aistittavana, sen tuoksut, huumaavan salaperäisyyden, voiman. Romaani uppoutuu sen elämään ja tapoihin, uskomuksiin, koko tuohon hienostuneeseen ja julmaan maailmaan. Syntyy taian, myytin, lopun aikojen ja Kuolleiden maan panoraama; esiin vyöryy väkivaltaa, juonitteluja, sotaa ja himoja, ja niiden takaa muinaisen ihmisen psykologia, ajattelu, kaukainen ja silti lähellä, sillä kuten kaikki suuret romaanit tämäkin on kirja elämästä, meistä.

Romaani sijoittuu 19. ja 20. dynastian aikoihin – 1290–1100 eKr., siis hiukan Sinuhea myöhäisempiin – ja kertoo erään miehen elämästä, tai oikeammin neljästä elämästä, sillä Menenhetet syntyy tarinan kestäessä uudelleen kolme kertaa. Hän on maalaispoika, farao Ramseksen vaununajaja, kenraali, haaremin “pikkukuningattarien” opettaja, taikuri, ylipappi, haudanryöstäjä, kuningatar Nefertitin rakastaja…

Muinaiset illat on suurenmoinen romaani, luovan voiman uskomaton näyttö. Se on Norman Mailerin magnum opus, jonka parissa kirjailija on tehnyt työtä yksitoista vuotta. “Tämä on ehdottomasti kunnianhimoisin romaani jonka koskaan olen kirjoittanut”, Mailer sanoo.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

667

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

778

Kieli

Kääntäjä