Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ihmiskunnan loppulaukka

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eihän tässä näin pitänyt käydä. Tilastot puhuvat karua kieltä ihmiskunnan alasajosta. Lemmenleikit maistuvat kuten ennenkin, mutta lapsia ei synny missään maailman kolkassa.
Puhuvien suomenhevosten legendaarinen kouluttaja, entinen eläinlääkäri Tarmo Saamakorpi näyttää mistä väry käy: hän panee toimeksi. Vanha uskollinen Haaveri-Aaroni ratsunaan hän karauttaa naisiin - tällä kertaa jaloin, epäitsekkäin aikein. Ihmissuvun on jatkuttava, ja vanhan konitohtorin värkeistä on vielä varaa.
Vuonna 2010 helmikuun kireänä pakkasaamuna näkee päivänvalon Toivo Armas, potra poika, syntyessään maailmansensaatio. Poika varttuu Orimattilassa isä-Tarmon hevostilalla äitinsä Tainan hellässä hoidossa. Hevoset, maineikkaan Eri-Aaronin suomea taitavat jälkeläiset ovat pojan parhaita ystäviä.
Miten maailma asettuu kun se vähin erin hiljenee. Miten asiansa ja elämänsä ratkaisee ihmiskunnan nuori mies? Työsarkaa on lujasti, niin miehellä kuin kopukallakin. Toivo Armas ja Humu-Aaroni ovat tiukan haasteen edessä.

Arto Paasilinna vie lukijat uuteen vuosituhanteen mehevässä fantasiassaan. Ihmiskunnan loppulaukka on kolkko ajo, mutta se ajetaan repäisevällä vauhdilla. Paasilinnan tapaan.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

234

Kustantaja

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Suuren suomalaisen kirjakerhon julkaisemana.