Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mikrokosmoksia

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Claudio Magris on kirjoittanut monet kirjoistaan kahvila San Marcossa ja saa osan postistaankin sinne. San Marcon kahvila on triesteläisen mikrokosmoksen keskipiste, josta käsin Magris matkustaa lähiseutujen historiassa ja kulttuurissa, Venetsianlahden laguuneilla ja vuoristokylissä – eikä kiirettä matkanpäähän ole.

Magrisille historia on yhtä lailla tavallisten ihmisten elämää kuin merkkihenkilöiden suurtekoja. Hänen teostensa perusta on valtava lukeneisuus, joka sitoo yksityiskohdat ja ihmiskohtalot osaksi suurempaa kokonaisuutta ja Triesten seudun osaksi eurooppalaista kulttuuria.

Claudio Magris (s. 1939), kirjailija, yliopistomies, kääntäjä ja mielipidevaikuttaja, on yksi Italian merkittävimpiä germanisteja ja loistavimpia esseistejä. Vuonna 2000 ilmestyi suomeksi suuren menestyksen saavuttanut Tonava, kiehtova matka pitkin eurooppalaisen kulttuurin valtaväylää.

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

San Marco on ihka aito Kahvila, Historian esikaupunki jota leimaavat asiakkaiden konservatiivinen uskollisuus ja vapaamielinen moninaisuus. Pseudokahviloita ovat sellaiset joihin leiriytyy vain yksi ainut heimo, muodostuu se sitten hyvin toimeentulevista rouvashenkilöistä, kirkasotsaisista nuorukaisista, vaihtoehtoryhmistä taikka ajan hermoilla olevista älyköistä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

259

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

311

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä