Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mikrokosmoksia

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Claudio Magris on kirjoittanut monet kirjoistaan kahvila San Marcossa ja saa osan postistaankin sinne. San Marcon kahvila on triesteläisen mikrokosmoksen keskipiste, josta käsin Magris matkustaa lähiseutujen historiassa ja kulttuurissa, Venetsianlahden laguuneilla ja vuoristokylissä – eikä kiirettä matkanpäähän ole.

Magrisille historia on yhtä lailla tavallisten ihmisten elämää kuin merkkihenkilöiden suurtekoja. Hänen teostensa perusta on valtava lukeneisuus, joka sitoo yksityiskohdat ja ihmiskohtalot osaksi suurempaa kokonaisuutta ja Triesten seudun osaksi eurooppalaista kulttuuria.

Claudio Magris (s. 1939), kirjailija, yliopistomies, kääntäjä ja mielipidevaikuttaja, on yksi Italian merkittävimpiä germanisteja ja loistavimpia esseistejä. Vuonna 2000 ilmestyi suomeksi suuren menestyksen saavuttanut Tonava, kiehtova matka pitkin eurooppalaisen kulttuurin valtaväylää.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
259
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
311
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä