Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tyttökerho

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Nuoret kolmeakymppiä lähestyvät naiset istuvat trendikkäissä kaupunkikodeissa tai keskustan muodikkaissa baareissa, ravintoloissa ja kahviloissa puimassa miessuhteitaan. Naisilla on muodikkaat ammatit, he ovat kauniita ja lahjakkaita. Heillä on paljon kaltaisiaan ystäviä. Elämän kuumin kesä on juuri nyt ja tässä, ja silti, aina kun he tapaavat, vähintään yksi on pahasti alamaissa, elämä solmussa. Tyttökerho: Katri, Tuuli ja Nuppu ovat synkkinä sinkkuudesta; he valehtelevat kun sanovat toisin. Jokaisella heistä tulevaisuuden visiossa kajastaa suloisesti tuhiseva vauva, joka herättää aamuisin kolistelemalla tuttipulloa sängyn pinnoja vasten. Mies ja lapsi - joku johon turvata ja joku joka tarvitsee turvaa. Toisinaan, yleensä kiville karahtaneen suhteen jälkeen, ainoa oikea vaihtoehto loppuelämälle on yrittää totutella yksinoloon ja sen onnellisiin puoliin: täydelliseen vapauteen, omaan rauhaan, päätöksiin ja tilaan. Sitten mennään taas baariin, tavataan joku ja aletaan haaveilla punaviini-kynttiläillallisista yhteisestä osakkeesta ja kesämökistä. Usein baari-illat päättyvät kuitenkin kankkusaamuun tyttökaverin sohvalle ja epäusko valtaa mielen. Kirja kertoo tämän ajan hyvin toimeentulevista kolmekymppisistä ihmisistä. Siitä, miten tämä sukupolvi on elänyt nuoruutensa huuman matkustellen, opiskellen ja palvoen omia intohimojaan. Jotkut jäävät tässä tilanteessa ikuisiksi "huppariaikuisiksi" toiset saavat egoismista tarpeekseen ja aikuistuvat oikeasti. Kirjassa pohditaan ystävyyttä, hyviä ja huonoja parisuhteita, avioliittoa, lasten hankkimista, lapsettomuutta, yksinhuoltajuutta ja yksineloa ja millaisia ihmissuhteita ja elämäntapaa tämä aika suosii ja vaatii. Onneksi tässä ajassa on valinnan mahdollisuus, vaikka rohkeuttakin oman paikan ottamiseen tarvitaan. Tyttökerhon sääntöjenkin on muututtava, jos ystävyys halutaan säilyttää.

(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Teos ilmestyi ensimmäisen kerran 2005

Kirjallisuudenlaji

Päähenkilöt

Alkukieli

Tekstinäyte

- Mä olen tosi pahoillani, Milo sanoi. Hän tuli lähemmäs ja kutitti Katrin varpaita. - Mä tiedän, että mä olen kusipää, mutta jos sä voisit antaa mulle vielä yhden mahdollisuuden.
- Miksi?
- Mä tarvitsen sua, mä en ole mitään ilman sua.
- Et niin.
- Mä lupaan, että mä muutun, jos sä annat uuden mahdollisuuden.
Katri mulkaisi Miloa. Miksi hän olisi antanut uuden mahdollisuuden? Hän tunsi Milon liian hyvin, mistään ei tulisi mitään. Milo ei pystynyt elämänkestävään suhteeseen, hän oli tyytyväinen niin kauan kun kaikki meni hänen ehdoillaan. Kun oli vain kivaa, kaikkien suhteiden alussa oli kivaa, mutta sitten kun häneltä vaadittiin jotain, edes sitä että seuraava tapaaminen sovittaisiin etukäteen, hän muuttui, hän vältteli ja valehteli ja katoili ja saarnasi vapaudesta.
- Mä tunnen sun tyypin, Katri sanoi. - Sä olet lapsimies, huppariaikuinen. Sä rupesit hankalaksi kun mä pyysin sua tapaamaan mun kavereita. Musta se ei ollut liikaa vaadittu, ei se ole mikään vihkivala.
- Mä olin hajalla Miiasta silloin. Nyt mä olen tajunnut, että olen löytänyt paremman naisen kuin Miia.
- Haista paska.
- Mä rakastan sua Katri.
- Siinähän rakastat. Sä olet myöhässä. Sä et saa uutta mahdollisuutta, ne kaikki meni jo. Mä olin aina täällä, mä odotin sua, ja sä kävit vaan pyyhkimässä paskaset kenkäsi muhun ja porhalsit pitämään hauskaa Helsingin yöhön.
- Sulla on se toinen, Milo sanoi. Hänellä oli kaunein surullinen ilmeensä, se joka sanoi: Pelasta minut, korjaa minut, hoivaa minua.
- En mä seurustele sen kanssa, mä vaan panen sen kanssa ihan niin kuin sä panit niiden sun eroottisten ystävien kanssa. Mä en aio seurustella, mä en halua ketään toista. Mä haluan olla mä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

336

Kustantaja

Sarjamerkintä