Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sovituksen kuilu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

EPÄTOIVOISET AJAT VAATIVAT ÄÄRIMMÄISIÄ TEKOJA. REYNOLDSIN AVARUUSOOPPERASSA RATKAISUN HETKET OVAT KÄSILLÄ.

Ihmiskunta on kärsinyt kammottavasta rutosta ja hirvittävästä tähtienvälisestä sodasta vuosisatoja: olisi jo aika nauttia rauhasta. Se on turha toivo, sillä vastassa on uusi uhka. Ikiaikaisesta unestaan heränneet tukahduttajat - muinaiset avaruuden tappokoneet - ovat aloittaneet linnunradan puhdistamisen tuoreimmasta älyllisestä lajista, ihmisestä.

Koneiden ensimmäistä aaltoa pakeneva sotaveteraani Clavainin johtama sekalainen pakolaisjoukko odottaa ahdistuneena puhdistusoperaation seuraavaa vaihetta. Kun Clavain on vajonnut syvälle päättämättömyyteensä, todellinen johtaja on nyt Skorpioni, geneettisten räätälöintikokeilujen epäonnistunut tuote.

Sitten siirtokuntaan ilmestyy odottamaton uusi elementti: koston enkeli, jäästä syntynyt tyttö, jolla on voima johtaa ihmiskunta turvaan ja kyky tuhota ihmiskunnan pahin vihollinen.

Hela-planeetan ympäri lentävien katedraalien kulkiessa kohti maankuoren petollista repeämää, joka tunnetaan nimellä Sovituksen kuilu, selviää synkkä ja uhkaava totuus: yhden vihollisen voittamiseksi on ehkä välttämätöntä solmia liitto jonkin paljon, paljon pahemman kanssa...

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

Nainen seisoo yksin laiturin päässä ja katselee taivaalle. Laiturin poikkilankut ovat kuunvalossa kuin kimaltava, hopeinen rihma, joka kulkee rantaan saakka. Meri on musteensininen ja liplattaa tyynesti tukipölkkyjä vasten.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

830

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä