Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Baskervillen koira

Kokoteksti
Linkki vie kokotekstiin Kirjasammon ulkopuolelle.

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Dartmooren nummilla ulvoo aavekoira.

Suuri, musta peto - koiranmuotoinen mutta suurempi kuin yksikään koira! - vainoaa erityisesti Baskervillen suvun edustajia. Näin kertoo ikivanha tarina Hugo Baskervillen kuolemasta: ”Ja heidän katsellessaan otus repäisi auki Hugo Baskervillen kurkun, ja silloin, kun se käänsi loimuvat silmänsä ja verisen kitansa heitä kohti, he huusivat kauhuissaan ja ratsastivat henkensä edestä ja täyttä kurkkua huutaen pois nummen yli.”

Kuolleena nummilta löytyy myös Charles Baskerville, kasvoillaan hirvittävä kauhun irvistys. Baskervillen koirako hänet tappoi? Ja miten käy Baskervillen suvun perijän, joka aikoo kauhutarinasta huolimatta asettua asumaan suvun kartanoon?

Onneksi on olemassa nerokas yksityisetsivä Sherlock Holmes ja tietenkin hänen apulaisensa tohtori Watson, jotka ryhtyvät selvittämään yliluonnollista arvoitusta.

Syyttä suotta ei tämä salapoliisiromaani ole noussut klassikoksi ja kauhistuttanut lukijoitaan jo yli sadan vuoden ajan.

(kata / Sivupiiri)

- - -

Baskervillen koira kuuluu maailman kuuluisimman salapoliisin tunnetuimpiin tutkimuksiin. Sherlock Holmes matkustaa yhdessä kumppaninsa tohtori Watsonin kanssa Englannin maaseudulle loputtomien nummien keskelle ratkaisemaan outoja kuolemantapauksia. Kaikkiin näyttää liittyvän salaperäinen ja suorastaan kammottava peto, koira suoraan tuonpuoleisesta. Sir Arthur Conan Doyle (1859–1930) loi Holmesin hahmossa nykyaikaisen salapoliisin, jonka häikäisevä älykkyys ja tiivis paneutuminen tutkimustyöhön herättävät vastustajissa ansaittua pelkoa ja hämmästystä.

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

166

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

298

Kieli

Lisätietoja

Uusi suomennos.

Ilmestymisaika

Sivumäärä

200

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

142

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

158

Kustantaja