Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Henkien talo

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Isabel Allenden esikoisromaanin myötä Latinalaisen Amerikan kirjallisuus on viimeinkin löytänyt naisen äänen, verevä ja voimakkaan, uudenlaisen.
Henkien talo on säihkyvä sukukronikka, värikkäitä vaiheita, rakkautta, murhetta. Tarina ulottuu vuosisadan alusta näihin päiviin. Välillä sitä kertoo Esteban Trueba, perusmacho, joka kohoaa suurtilalliseksi, pahantuulinen patriarkka, äksy senaattori. Mutta todellisia päähenkilöitä ovat suvun kolmen sukupolven naiset, Clara, Blanca ja Alba, joiden kaikkien nimet merkitsevät valoa. He hallitseva sokkeloisen talon sopukoita, yhdistävät kirjavaa sukua, ihmeparantajia, hampuuseja, kolmea sukupolvea maatyöläisiä, kansanvillitsijöitä. Menetetyn kotimaansa ja oman sukunsa vaiheista Isabel Allende punoo uskomattoman ja toden tarinan, jossa on kaikki: puut ja pedot, ahdistus ja nauru, Jumala ja ruoka, luokkataistelu ja intiaaninoitien salaisuudet.
(takakansitekstistä)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Elokuvat
Tekstinäyte
Clara vietti lapsuutensa ja astui nuoruusikään kotinsa seinien sisällä, keskellä uskomattomia tarinoita ja rauhallista äänettömyyttä, jossa aikaa ei mitattu kelloilla eikä kalentereilla; jossa esineet elivät omaa elämäänsä, haamut istuivat samassa pöydässä elävien kanssa, menneisyys ja tulevaisuus kuuluivat osana samaan kokonaisuuteen, ja nykytodellisuus oli vain peilinpalasten sekava kaleidoskooppi, jossa kaikki oli mahdollista.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
436
Lisätietoja
Ilmestynyt myös: Suuren suomalaisen kirjakerhon julkaisemana 1986, Top books -pokkarina 1989, Seven-pokkarina 2000
Ilmestymisaika
Sivumäärä
383
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Sarjamerkintä