Arvostelukappale

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Kunpa isä voisi kertoa minulle, kenen kanssa minun tulee astua vaaleanpunaiseen kuplavolkkariin! Kuka rakastaa minua loputtomassa vastamäessä, kun minulla on napa liian korkealla ja psykiatrin diagnoosi reiden ja sukkanauhan välissä?”

Arvostelukappale on sekä tarina että kokoelma tarinoita nuoresta naisesta matkalla isän sylistä sellaisen miehen syliin, josta olisi isälle vastusta. Sen kertojalla on käytössään sekä pikakelaus- että pause-näppäin. Se sisältää kertomuksia, joissa kuva on tarkka, vaikkakin hieman tärähtänyt. Latvala osaa tiivistää kokonaiset elämänvaiheet yhteen kappaleeseen ja tarkentaa yksityiskohtiin niin, että näennäisesti merkityksetön täyttyy merkityksellä.

Taina Latvala (s. 1982 Lapualla) on Helsingissä asuva toimittaja ja kirjallisuuden opiskelija. Hän on kirjoittajaryhmä Nobelistiklubin jäsen.
Arvostelukappaleen useissa novelleissa kertojana on nuori nainen, joka pelkää katastrofeja, tutustuu kummallisiin miehiin, haluaa järjestää barbeille tanssiaiset tyttöaikaisessa huoneessaan ja jonka isä meni arkkuun aivan liian varhain. Toisissa on kertojana joku toinen.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

189

Kustantaja

Sarjamerkintä