Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Karjalan tyttöjä harmaissa

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Koivistolla lapsuutensa viettäneen Sylvia Nurmisen kirja kertoo siviiliväestön elämästä Kannaksella jatkosodan aikana. Kirjan päähenkilö, pikkulotta Sirkka, on palannut perheineen evakosta Koivistolle – lähteäkseen pian taas uudelleen. On ihana tulla kotisaarelle siitäkin huolimatta, että melkein koko kylä on tuhottu. Mutta ympärillä ovat kuitenkin tutut, rakkaat ihmiset ja elähdyttävä pyrkimys jälleenrakentamiseen. Isänmaarakkaus ja auttamishalu innostavat myös pikkulottia, joihin Sirkka kylän tyttöjen kanssa heti liittyy. Arkipäivien rutiiniin tuovat vaihtelua erilaiset talkoot, pikkulottien tilaisuudet ja vaatimattomat kyläjuhlat.
Sodan läheisyydestä huolimatta jaksetaan uskoa tulevaisuuteen, ja varsinkin Sirkka elää kuin onnenhuumassa rakastuttuaan tuttuun kotikylän poikaan, Einariin. Nuoret suunnittelevat yhteistä tulevaisuutta, ja Einari antaa lomallaan Sirkalle kauniin kultasormuksen…
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
200
Kustantaja