Minä, Laura ja Cary Grant

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

J. P. Pulkkisen toinen kirja novellikokoelma Minä, Laura ja Cary Grant kertoo ihmisistä, jotka yrittävät päästä osille kuuluisuudesta.

Se kertoo fiksaajista, jotka tekevät tähtien elämästä julkisuuskelpoista. Se kertoo ammattilaisista, jotka muuttuvat amatööreiksi, kun maine tulee kosketusetäisyydelle.

Kuuluisuus on aineetonta, mutta jättää pitkän varjon. Kuuluisuus on kollektiivinen aavejäsen.

Jokaisella meistä on käsitys kuuluisuudesta, ja oman peilinsä edessä on jokainen oman elämänsä sankari. Halu hipaista jotakin historiallista, olla osallisena jostakin arkea suuremmasta, punaa jokaisen novellin henkilöitä. Mikä on minun paikkani maailmassa, kuuluu novellikokoelman kysymys. Onko minun elämälläni merkitystä?

Pulkkinen tarkastelee yksityisyyden ja julkisuuden rajaa. Miten toisilla julkisuus on suurinta yksityisyyttä, toisille taas suhde yksittäiseen julkiseen ihmiseen on metafora suhteesta koko maailmaan.

Minä, Laura ja Cary Grant kertoo uskosta toiseen todellisuuteen, ja uskottomuudesta tässä todellisuudessa. Kuuluisuus ? ei se koskaan tunnu samalta kuin fantasia siitä.

”Suuri kirjailija maistui yrttivodkalle, sen alla makeammalle ja aivan pohjalta jollekin happamalle, ehkä vain vanhenevalle miehelle.”
(Teos)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

kertomuksia kuuluisuuden varjosta

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

149

Kieli