Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Villit vedet

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

On vuosi 1839. Parkkialus Nikolai aloittaa pitkän matkansa Venäjän keisarillisen imperiumin laidalta toiselle, Helsingistä Sitkaan, Venäjän Amerikan pääkaupunkiin. Lähtijöitä on paljon aina suomalaisesta kenraalikuvernööristä Adolf Etholénista ja pastori Uno Cygnaeuksesta nuoreen palvelustyttöön Katarina Opmaniin.
Pirjo Tuomisen kiehtova, tosiasioihin pohjautuva historiallinen romaani vie lukijansa Venäjän Tyynenmeren meri-imperiumin kuohuvaan elämään, joka palvelu Pietarin pohjatonta ahneutta ja merkitsi usein äkkirikkautta tai äkkikuolemaa.
(takakansiteksti)


Venäläis-Amerikkalainen Kauppakomppania hallitsee Luoteis-Amerikkaa, jonka rikkauden lähde ovat loputtomat turkisaarteet. Suomalaiset ovat komppanin arvostetuimpia työntekijöitä. Vuonna 1839 sinne matkustaa kenraalikuvernööri Adolf Etholén seurueessaan pastori Uno Cygnaeus, länsirannikon ensimmäinen luterilainen kirkonmies, upseereja perheineen, lääkäreitä, tiedemiehiä, merimiehiä, puuseppiä ja palveluskuntaa. Joukossa on myös nuori Katarina Opman matkalla enonsa luo.
Takanaan ristiriitainen, salaisuuksia kätkevä lapsuus Katarina lähtee matkalle, joka muutta hänen elämänsä suunnan. Alaskan, Suuren Maan, karu kauneus, kesyttömät intiaanit outoine tapoineen, lempeät aleutit, Sitkan värikäs seurapiirielämä, jännitys ja rakkaus täyttävät kauniin ja itsenäisen Katriinan elämän.
Kiehtovat kohtalot limittyvät yhteen Sitkassa, jossa miehet ovat aina valmiina lähtemään purjelaivoillaan vaarallisille matkoille Tyynellemerelle ja jossa naiset ikävöivät ja odottavat - usein turhaan.
Alaskan suomalaisen siirtokunnan tarina on nykysuomalaisille lähes tuntematon. Pirjo Tuomisen romaani perustuu tapahtuneisiin tosiasioihin, joihin kirjailijan on perehtynyt mm. University of Alaska Fairbanksissa.
(etulieve)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

455

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä