Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Liukuhihnatorpparit

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Raportti pohjoisesta Suomesta, sen asukkaiden elinehtojen kaventumisesta.

Liukuhihnatorpparit on puhutteleva teos niistä tuhansista, joita siirrellään poliittisten päättäjien käsissä kuin rukkasia.
Raportti pohjoisesta Suomesta, sen asukkaiden elinehtojen kaventumisesta. Asutustilallinen Matti Lompolo on kuollut ja tilaa jää hoitamaan Mikko Lompolo, yksi hänen kymmenestä lapsestaan. Nuorukainen kohtaa samat vaikeudet kuin hänen isänsäkin: tila vaatisi koneistamista, jotta kannattavuus nousisi, mutta rahaa ei ole. On vain kaksi vaihtoehtoa: antaa tilan mennä rappiolle ja tehdä siitä turistien kesäpaikka tai lähteä ansion hakuun.

Mikon tie kulkee monien muiden suomalaisten tavoin Ruotsiin liukuhihnalle, tehtaiden hehkuvien uunien ääreen tai suunnattomille leimikoille metsuriksi. Hän ei kuitenkaan vielä jaksa uskoa, etteikö hän menestyisi Suomessakin...

Anja Tikkasen Liukuhihnatorpparit on puhutteleva teos niistä tuhansista, joita siirrellään poliittisten päättäjien käsissä kuin rukkasia. Se on samalla hätähuuto Pohjois-Suomen ja sen asukkaiden puolesta. (Takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

249

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä