Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Unta vain

Videot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Anna Maria on 78-vuotias, mutta hän on hillittömästi rakastunut. Hän on palannut Kanadasta metsämökilleen Suomeen pohtimaan elämäntilannettaan.

Unta vain on vuonna 1973 ilmestyneen Häätanhun jälkinäytös Suomen suvessa, täynnä muistoja ja kesäöisiä unelmia, mutta myös havaintoja vanhuudesta.
(takakansiteksti)
Vuonna 1973 ilmestyneestä Häätanhusta tuttu Anna on nyt 78-vuotias ja palannut Kanadasta metsämökilleen kesänviettoon. Kukaan ei tiedä missä hän on eikä Anna halua ottaa kehenkään yhteyttä, hän haluaa selvittää ajatuksensa rauhassa. Anna on ratkaisukohdassa, hän ei tiedä palatako takaisin aviomiehensä Ronin luo vai jäädä Suomeen. Anna tekee tiliä suhteestaan itseään nuorempaan rakastajaansa Juhaniin, jonka kanssa salainen ja tarkasti salattu, eroottisesti vahva suhde on kestänyt jo kolmekymmentä vuotta.

Luonto ja sen kunnioittaminen, rakkaus ja erotiikka, mennyt ja tuleva käyvät leikkiä Annan mielessä. Juhanista irrottautuminen ei ole edes ajatuksena helppoa, vaikka Ron on Annalle hyvä ja kannustava kumppani. Anna joutuukin toteamaan: "Elämä on ristiriitojen kanssa elämistä, ei ratkaisuja.” (S.153. )

Rauhallisesti etenevä romaani näyttää luontoa tarkkailevan Annan elämälle ahnaana ja tuntevana naisena ja pöllyttää peruskäsityksiä ikääntyneiden rakkaudesta ja erotiikasta. Kilpi kirjoittaa rohkeasti auki Annan vahvoja tunteita ja hänen naiseuttaan.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

192

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Videot

Elävän arkiston upotuskoodi