Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pimeä uhka

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Karuissa erämaissa ja syrjäisissä avaruussatamissa... suunnattomissa maanalaisissa kaupungeissa ja avaruuden mustimmissa syvyyksissä... tapahtuu tarina hyvästä ja pahasta. Kertomus myyteistä ja taiasta, viattomuudesta ja vallasta.

Miljoonien katsojien mielikuvituksen vanginnut tarina palaa viimein ajassa taaksepäin syntysijoilleen, Tähtien sodan legendan alkuun. Tässä George Lucasin elokuvakäsikirjoitukseen perustuvassa romaanissa kertojamestari Terry Brooks pureutuu aikamme suurimpiin kuuluvaan tarinaan ja täyttää sen tuoreilla yksityiskohdilla ja ainutlaatuisella näkemyksellään. Samalla hän luo uutta kirkasta valoa Lucasin loistavaan luomukseen.

Kauan kauan sitten eräässä kaukaisessa galaksissa kuolleeksi luultu paha on heräämässä henkiin. Se yllättää jopa jedit, joiden huomio on kiinnittynyt Tasavallan ja Kauppaliiton välisiin poliittisiin riitoihin. Nyt Voiman pimeä puoli uhkaa vallata maailman, ja ainoastaan muinainen Jediennustus voi pelastaa koko galaksin tuholta.

Tatooinen erämaaplaneetalla, kaukana Tasavallan valtapiiristä, nuori orjapoika paiskii töitä päivisin ja uneksii öisin. Hän haaveilee jediritariudesta ja siitä, kuinka hän jonakin päivänä voisi matkustaa maailmoihin joista hän on vain kuullut tarinoita kerrottavan. Ja siitä, kuinka hän voisi joskus vapauttaa itsensä ja rakastetun äitinsä orjuudesta. Hänen ainoa toivonsa piilee hänen poikkeuksellisissa vaistoissaan ja merkillisessä lahjakkuudessaan ymmärtää asioiden ”oikeus” – nämä kyvyt tekevät hänestä yhden planeetan lahjakkaimmista rakettireen kilpa-ajajista.

Toisaalla galaksissa jediritari Qui-Con Jin ja hänen oppipoikansa Obi-Wan Kenobi määrätään suojelemaan Amidalaa, nuorta Naboon kuningatarta, joka yrittää estää Kauppaliiton aluksia saartamasta kotiplaneettaansa. Tämä tehtävä saattaa Qui-Conin, Obi-Wanin ja kuningattaren nuoren palvelijattaren Tatooinen hiekanpyyhkimille kaduille juuri siihen kauppaan, jossa orjapoika Anakin Skywalker puurtaa ja unelmoi. Ja juuri tämä odottamaton tapaaminen toimii alkuna draamalle, josta tulee kasvamaan legenda...
(Risingshadow)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

286

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Alanimeke

episodi I

Ilmestymisaika

Sivumäärä

312

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Julkaistu ensimmäinen kerran suomeksi 1999 WSOY:n kustantamana.
Suomennos tarkistettu 2021, Tammi.
Teoksen perustana George Lucasin ohjaama elokuva Pimeä uhka.

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

292

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Star wars -kirja. - Perustuu George Lucasin aiheeseen ja elokuvakäsikirjoitukseen

Sarjamerkintä