Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Älä itke äitini

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lauri Kivipöytä on komea kolmekymppinen ei-mikään. Lapsuuden laitoskierteen jälkeen hän on keplotellut pätkätöiden ja varakkaiden naissuhteiden avulla. Sen lisäksi, että Lauri miellyttää itseään vanhempia naisia, osa hän ommella.
Laurin tekemä applikointityö käynnistä tapahtumien sarjan, jonka seurauksia paetessaan Lauri tapaa Miriamin, uuden varakkaan naisen. Miriam on kauneushoitolan johtaja, jonka roisista menneisyydestä romaanin muut naiset, Anna ja Laila, tietävät enemmän kuin hoitolan työntekijät tai Lauri.
Laurin tekemä rikos alkaa paljastua – tekijää vain ei tiedetä. Herpaantumattomaan loppuun saakka jännitys säilyy, samalla kun Laurin lapsuudesta ja nuoruudesta kutoutuu surullinen tarina lastenkodeissa, sijoitusperheissä ja nuorisovankilassa vietetystä elämästä. Ja koko ajan lähellä, ihan vieressä on ollut nainen, joka olisi halunnut ottaa syliin.
Älä itke äitini kertoo yhteiskunnasta, jossa yksilö jauhautuu virkakoneiston rattaissa, media suoltaa tähtiä tyhjästä ja lapsen oikeuden on pelkkä fraasi. Romaani on myös taitavasti punottu jännityskertomus, jossa kosto ja rakkaus elävät rinnakkain.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

285

Kieli