Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Päivällisvieraat

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Turun Hovioikeudessa on tapahtunut murha. Tutkimukset johtavat yllätyviin paljastuksiin paikallisissa seurapiireissä ja liikehdintään talousmaailmassa.

Harvinainen juhlatilaisuus saa turkulaiset seurapiirit yhteen: Hovioikeus on entistetty, ja tapauksen kunniaksi järjestetään päivälliset talouselämän johdolle, virkamiehille, yliopiston ja lehdistön edustajille. Esittelijä Laura Mattson on kutsunut myös Helsinkiin muuttaneen ystävänsä, asianajaja Jaakko Isosaaren. Päivälliset onnistuvat hyvin – vaikka Lauran omassa pöytäseurueessa näytelläänkin piinallinen perhedraama…
Seuraavan päivän uutinen iskee kuin salama: Hovioikeudesta on löydetty aamulla tunnetun liikemiehen ruumis. Rikospoliisin päällikkö Karri Korpela hälytetään paikalle lounas vieraittensa Lauran, Jaakon ja Anun seurasta.
Onko murhatun vaimo saanut tarpeekseen miehestään? Mitä tietää asiasta omituinen koreileva kulttuuritoimittaja Esko Tölli? Entä Anu, vauhdikas lehtinainen ja Lauran ja Karrin hyvä ystävä? Liittyykö murhaan talousrikoksia?
Karri Korpela ja hänen lakimiesystävänsä saavat liiankin läheltä nähdä, mikä voi olla pankkimiesten, professorien ja johtajien julkisivun ja elämän hinta. Mitä se merkitsee Lauralle ja Jaakolle, menestyville juristeille, jotka huomaavat löytäneensä toisensa uudelleen?
(takakansiteksti)
Turun entistetyssä hovioikeuden talossa järjestetään päivälliskutsut kaupungin merkkihenkilöille, joihin kuuluu poliitikkoja, pankkiireja, tuomareita, lääkäreitä ja liikemiehiä. Juhlien pääjärjestäjänä toimii hovioikeuden esittelijä Laura Mattson, joka on kutsunut kavaljeerikseen vanhan ystävänsä asianajaja Jaakko Isosaaren. Päivällisten aikana tunnelma kiristyy Lauran pöytäseurueessa. Juhlien jälkeen yksi seurueen jäsen, vaikutusvaltainen ja hankala liikemies, löytyy murhattuna hovioikeuden tupakkahuoneesta. Päivällisille itsekin osallistunut rikospoliisin päällikkö Karri Korpela joutuu selvittämään juhliin osallistuneiden turkulaisten vaikuttajien taustoja, eivätkä kaikki paljastuneet asiat kestä päivänvaloa. Romanttisen juonteen dekkariin tuo Lauran ja Jaakon orastava suhde.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jännitysromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

212

Kustantaja

Kieli