Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tornitalo

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lontoon liepeille on noussut uusi, huippumoderni 40-kerroksinen tornitalo, jonka on määrä täyttää asukkaiden kaikki unelmat: koulut ja kaupat, kuntosalit ja kampaamo löytyvät saman katon alta. Kaikki on suunniteltu toimimaan, palvelemaan ihmistä. Se on oma pienoiskaupunkinsa, maailma pienoiskoossa. Mutta onko maailma sittenkään niin mukava paikka?
Pohjakerroksessa asuu Richard Wilder, tosimies, joka on päättänyt voittaa yllään kohoavan talon, valloittaa sen niin kuin vuori valloitetaan – tai nainen.
Keskellä asuu Robert Laing, lääkäri, jonka hartain toive on saada asua rauhassa, yksin, nuolla haavojaan ja unohtaa talon muut 999 asukasta.
Huipulla asuu Anthony Royal, talon suunnitteluun osallistunut arkkitehti, josta tulee tornitalon kruunaamaton heimopäällikkö, virka-asunaan koiranveren tahrima safaritakki ja adjutantteinaan lauma veroneuvojia, psykiatreja ja galleristeja.
Ballardin huumori on mustempaa kuin yö, hänen tulevaisuudenvisionsa ovat pelottavia, koska hän ei usko ihmiseen. Hänen naurunsa tekee kipeää mutta parantaa.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

188

Kustantaja

Kääntäjä