Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kertausharjoitus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Reservin vänrikki Koskinen saa kutsun kertausharjoitukseen. Avoimin ja odottavin mielin hän astuu palvelukseen, seitsemän siviilivuoden jälkeen.
Mutta minkälainen on itse kertausharjoitus? Ryyppäämistä ja mukavia nuotiokeskusteluja? Vai mahdollisimman todentuntuista tiukkaa sotaharjoitusta?
Koskinen on kunnianhimoinen ja periksiantamaton kaveri. Hän haluaa tehdä joka asiassa parhaansa ja piiskaa itseään aina vain parempiin suorituksiin. Mahdollinen ylennys ja luutnantin napit kummittelevat mielessä, eikä se yhtään jarruta vauhtia.
Kuinka hyvin siihen suhtautuvat oman joukkueen miehet? Kuinka hyvin he tekevät omat hommansa? Kaikilla ei motivaatio riitä ja lintsareitakin on mukana. Esimies-alaissuhteet joutuvat koetukselle.
Miten Koskinen selviää miestensä kanssa? Miten häneen suhtautuvat kantahenkilökunta, kapiaiset? Kestääkö Koskisen oma kunto ja kantti?

Kirja kertoo kertausharjoituksen kulun päähenkilön, vänrikki Koskisen silmin. Se on rehellinen kuvaus siitä, minkälaisin mielin harjoitukseen mennään – ja minkälaisina sieltä tullaan pois.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

leikkiä vai totista totta

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

220