Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Aristos

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ari Aholan historiallinen romaani Aristos on kertomus miehen kunniasta ja yhteiskunnan näkymättömistä muureista Korintin kaupunkivaltiosta 630-luvulla Ekr.
Jooniasta Korinttiin muuttanut Aristos työskentelee kauppalaivan kapteenina ja toivoo saavansa Korintin kansalaisuuden. Hän rakastuu Delfoin suojeluneuvoston jäsenen tyttäreen Athinaan, mutta epäsovinnaisen suhteen esteeksi nousee Aristoksen vierasmaalaisuus ja työ arveluttavan Solomoksen alaisuudessa.
Lukuisia aluksia omistavaa Solomosta epäillään merirosvoksi, ja tämä maine on katkaissut Aristoksen välit myös omaan isään. Solomos on värvännyt Aristoksen myös hankkimaan itselleen lisää omaisuutta valloittamalla pienen saaren, josta on löytynyt hopeaa.
Korintin tyranni Kypselos suunnittelee vallankaappausta lahden toisella puolella olevaan pienempään kaupunkiin Ateenaan. Aristos lähtee mukaan sotaretkelle saadakseen Korintin kansalaisuuden ja Athinan puolisokseen. Valtaapitävät aristokraatit ovat vakuuttuneita Aristoksen kyvyistä nähtyään tämän voittavan vapaapainin Istmian urheilukisoissa. Ateenan valloitus kokee yllättävän käänteen, ja samoin käy Aristoksen ja Athinan suunnitelmille.

Aristos on mukaansa tempaava romaani armottomasta taistelijasta, joka kuitenkin uskoo ihmisyyteen, se on jännittävä kertomus perheiden sisäisestä alistamisesta ja kiintymyksestä sekä väkivaltaisista miehistä, jotka hillittömästä kaaoksesta loivat perustan Euroopalle.
(Tammi)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Kreikka 633-629 eaa.

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

413