Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vaino ja viettelys

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Maanläheinen kertomus kielletystä rakkaudesta ja inkvisition kiristyvästä otteesta 1300-luvun Ranskassa Keskiaikaisen Lounais-Ranskan vuorilla sijaitsee Montailloun kylä, josta on tullut kerettiläisyyden viimeinen linnake ja inkvisition silmätikku. Ristiriidat repivät kylän kirkkoherraa, Pierre Clergueta. Kaiken ikänsä hän on taistellut uskonvakaumuksensa puolesta ja maallisia halujaan vastaan, yrittänyt kuunnella sekä katolisia oppeja että hyviksimiehiksi kutsuttujen harhaoppisten ajatuksia. Viimein rakkaus kauniiseen Ekhoon voittaa kaiken muun: Ekhon vuoksi Pierre taipuu inkvisition tahtoon ja koko kylä saa kokea murheelliset seuraukset.

Charmaine Craig on valmistunut Harvardin yliopistosta pääaineenaan keskiajan kirjallisuus. Lisäksi hän on opiskellut kirjoittamista Kalifornian yliopistossa. Craigin poikkeuksellinen esikoisromaani Vaino ja viettelys perustuu aitoihin inkvisitiopöytäkirjoihin, todistajanlausuntoihin ja historiallisiin henkilöihin. Hän on tutkinut keskiajan Ranskan kirjallisuutta Pariisissa ja Montailloussa. Ennen kirjailijan uraansa Craig on työskennellyt näyttelijänä.
(Otava)

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

”Anna anteeksi”, hän kuuli kirkkoherran sopertavan. Mutta mitä anteeksiannettavaa hänellä olisi ollut? Kirkkoherra oli tullut hänen luokseen, yrittänyt oppia tuntemaan hänet hänen mykkyydessään, paljastanut hänelle oman hiljaisuutensa, eikä hän ollut kertaakaan elämässään kokenut tämänkaltaista toisen ihmisen kanssa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

478

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä