Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ilkkaisen sota

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kovan ajan julma kronikka

”En voi antaa teille muuta neuvoa kuin että hankitte rauhan omalla kädellänne. Onhan teitä toki niin monta, että pystytte huovit yltänne karistamaan, ellette muuten niin aidanseipäin ja nuijin. Puolustakaa te itseänne maalla minun merta vartioidessani.”
Kaarle-herttua Pohjanmaan talonpoikaislähetystölle syksyllä 1596

Marraskuun yön pimeydessä pakenee vanki Turun linnasta. Nääntynyt mies kulkee kotiaan kohti alkavassa talvessa sotilaita vältelleen ja pelastustaan toivoen. Hän pääsee kotiinsa Ilmajoelle, mutta kotiaskareisiin hän ei jouda, sillä Isonkyrön kirkolla on syntynyt rähäkkä, jossa kiihtyneet talonpojat ovat piesseet hengiltä Klaus Flemingin huovin. Linnaleiristä, vihatusta sotaväen ylläpidosta, halutaan tehdä loppu: viesti pannaan kiertämään ja pohjalaiset talonpojat nousevat kapinaan. Sen johtoon nostetaan Turun linnasta paennut ratsutilallinen, Ilmajoen nimismies Jaakko Ilkka. Alkaa nuijasota, joka päättyy traagiseen Nokian taisteluun ja pakenevien talonpoikien raakaan teurastukseen Sylvesterin yönä 1596.

Professori Heikki Ylikangas on kirjoittanut nuijasodasta jykevän ja dramaattisen romaanin. Jaakko Ilkka, balladien ja tarinoiden sankari, saa teoksessa kasvot: kapinajohtaja kulkee tietään yksinäisenä ja epätoivoisena.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

375

Kustantaja

Kieli