Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuin vaahteran lehtiä iholla

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Naiset asuvat kahdestaan - Outi ja hänen äitinsä. Äiti on eronnut, nyt neljänkymmenenkolmen ikäisenä hän tuntee elämän menneen jo ohi: ilot ovat harvenneet satunnaisiksi miesystäviksi, työ maitokaupassa on vain jäljellä. Outillakaan ei aluksi niin hienosti mene, kahdeksantoista täyttäessään hän saa baarista lopputilin minimipalkkalain takia.

Mutta Outi on elämänmyönteinen ja vahva jotenkin syntyjään - vähitellen tämä elinvoimaisuus ja pärjäämisen kyky puhkeaa esille. Kaikki tulee kohti, äiti ja tutut tytöt ja poikakaverit alkavat näkyä selvemmin, ja isot tunteet ja kokemukset tulevat nekin. Elämä tulee koko ajan kohti Outia niin kuin se kulkee äidistä etäämmälle.

Outin tytönmieli, hänen pehmeät ja kauheat unensa, olemisensa ja aavistelunsa leikkaavat äidin pettymykseen ja tuntemukseen ulottuvuuksia luovalla tavalla. Ja pohja on luja: yhteiskunnallisesti pitävä kuva palveluammateissa työskentelevistä naisista, vanhasta kaupunginosasta. Eeva Tikan esikoisromaani kuulostaa lämpimältä ja kirkkaalta, heti tunnistettavalta. (Takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

194