Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Minä olen

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Hätkähdyttävä romaani lahjakkaan ihmisen sairastumisesta

Minä olen on suorapuheinen teos miehestä, joka koluaa niin mielisairaalan käytävät kuin yliopiston juhlasalitkin. Omaelämäkerrallinen fiktio kuvaa lahjakkaan ihmisen kiihkeää nousua uralla sekä elämässä, romahdusta ja lopulta uuden alun lupausta.
Jukka Komppa kirjoittaa mukaansatempaavasti ja rehellisesti toimittajasta, jonka elämä muuttuu kertaheitolla, kun ”Jumala” alkaa puhua hänelle. Uskonnolliset harhat täyttävät nuoren miehen mielen, pään sisällä ovat äänessä niin enkelit kuin pirtukin, ja hän putoaa ammatillisen uransa huipulta sairaalan vuoteeseen. Unelmat romuttuvat, kamppailu ihmisarvoisesta elämästä alkaa. Se vaatii sitkeyttä, Opamoxia, Tirptyliä, Zoloftia – ja ystävien tukea.
Minä olen on herkullinen kuvaus kaupungin ihmisistä, kaduista ja kapakoista, sanomalehden hektisestä toimituksesta ja sairaalan arjesta. Mutta ennen kaikkea teos on ajatuksia herättävä ja myönteisessä mielessä järkyttävä kokemus.
(takakansiteksti)
Minä olen (2001) on tunnustusromaani suomalaisesta tabusta, mielen sairaudesta. Päähenkilön alemmuuskompleksit juontuvat lapsuudesta, ja aikuisena hän etsii hyväksyntää pyrkimällä täydellisyyteen. Työpaineet kasaantuvat, ja isän kuolema laukaisee romahduksen.

Kirja esittää mielen häiriöt asiana, jonka kanssa tulee toimeen, ja se oikoo käsitystä mielen häiriöistä parantumattomina. Teoksessa kuvataan pelkoja, harhoja ja mielisairaalan arkea, mutta etualalla on vähittäinen eheytyminen ja paluu perheen ja työn pariin.
(Jyväskylän kaupunginkirjasto)
Henkilöt, toimijat
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
163
Kustantaja