Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sisiliskopalatsi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Andalusialaiseen vuoristokylään erakoitunut suomalainen kirjailija on julkaissut kirjan luonnonmukaista elämää viettävästä Vuohimiehestä. Kulttuuritahot ryhtyvät puuhaamaan palkintoa, mutta ennen palkitsemista kirjailija on haettava ihmisten ilmoille.
Asialle lähetetty etsijä törmää kyläläisten yllättävään umpimielisyyteen. Ainoat johtolangat kadonneen kirjailijan jäljittämiseksi löytyvät veijarimaisen paimenpojan muistiinpanoista, joiden kautta avautuu väylä syrjäisen vuoristoseudun värikkääseen tarinamaailmaan ja yhä uusia tarinoita sikiävään Sisiliskopalatsiin.
Suomalainen pyrkimys asioiden selvittämiseen ja paikallinen tapa tarjota selitykseksi tarina ottavat mittaa toisistaan. Myös lomarannikkoa hallitseva mafia osallistuu etsijöiden ja etsittävien väliseen kuurupiiloleikkiin, jossa roolit ja henkilöllisyydet pannaan ovelaan kiertoon.
Espanjan lähihistorian traagiset tapahtumat ovat luoneet paikallisia myyttejä, myytit muokkaavat vuoristokylän todellisuutta, eikä mikään ole miltä ensin näyttää. Viinikaisen juonikas kertomus tarinoiden mahdista vetää maton kaikkien lopullisten selitysten alta.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

354

Kustantaja

Kieli