Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Huomenna on paremmin

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eve Hietamiehen lämmin, eläytyvä esikoisromaani: tarina tytöstä elämän sivuraiteella.
”…Mä olin sellainen seinänvierustalla rutkutteleva boheeminpuolikas. Yritin välttää kaikkia kähinöitä pitämällä itseni sivussa kulkevana, sellaset kun näkee enemmän kuin mukana pyörivät. Mutta toisaalta taas mä olin niin saamattoman ujo etten uskaltanut tuoda itseäni esille. Varautunut fiilis: koskaan ei tiedä kuka tulee ja paukauttaa päähän.”

Mirkku Männistö on vanhempiensa auto-onnettomuuden jälkeen asunut elämäntaitelijaveljensä Ossianin kanssa pienessä laitakaupungin omakotitalossa. He ivat viettäneet vapaata elämää, saaneet olla samalla kertaa lapsia ja aikuisia. Mutta eräänä päivänä Ossian on lähtenyt.
Tervejärkisen ja elämänmyönteisen mummonsa avulla Mirkku saa elämäänsä vähän järjestystä, mutta Ossianin katoamistempun jälkeen hän oikein tajuaa ulkopuolisuutensa: kaikki mikä pitää ystävät liikkeessä tuntuu Mirkusta vieraalta.
Vauhko, taivaallinen tanssija, tunkee väkisin Mirkun seuraan. Mirkku kiinnostuu – ja pettyy kerran toisensa jälkeen. Vauhkoa ei kiinnosta mikään muu kuin hän itse ja tanssiminen. Ja kun idyllisesti rappeutunutta pientaloaluetta uhkaa purkutuomio, Mirkku tajuaa entistä selvemmin maailman olevan täynnä eriasteisia pomputussuhteita.
Moneen kertaan hän saa huomata tärkeäksi ystävänsä Tarjan neuvon: on uskottava, että huomenna kaikki on paremmin. Eivätkä huomiset lopu. Siitä hän oppii pitämään kiinni.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

260

Kustantaja

Kieli