Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kultaseni

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Romaani elokuvamaailmasta, sen omalaatuisesta, pohjaa myöten kyynisestä ilmapiiristä ja niistä säännöistä, joita jokaisen on noudatettava menestyäkseen.
(Otava)
”Kultaseni” on romaani elokuvamaailmasta, sen omalaatuisesta, pohjaa myöten kyynisestä ilmapiiristä, niistä ”kirjoittamattomista laeista”, joita jokaisen tämän maailmaan pyrkivän on noudatettava, jotta juuri hänen tarinastaan tulisi menestyskertomus.
Diana on tyttö, jolla on kaikkea: kauneutta, älyä, lupaava valokuvamallinura, turvattu toimeentulo. Mutta hän haluaa enemmän, häneen on juurtunut kouristuksenomainen pelko siitä, että elämä kulkee ohitse tarjoamatta hänelle kylliksi, että hän ei sittenkään saavuta täydellistä tyydytystä missään: avioliitossaan, urallaan, rakkaudessa. Pohjimmiltaan hän on hämmentynyt pikkutyttö, joka uhmakkaasti haluaa kokea kaiken, antautumatta kuitenkaan ehdottomasti ja lopullisesti mihinkään tai kenellekään. Hänen tarinastaan tulee menestyskertomus tytöstä, jonka on helppo valloittaa suosiota, mainetta, ystäviä, rakastajia. Mutta mitalin toisella puolella on pohjimmaisena epävarmuus ja yksinäisyys, pelko kaiken katoavaisuudesta, särkynyt avioliitto, satunnaiset suhteet, äärimmilleen koeteltu rakkaus, johon lopullisen oivalluksen hetkellä on liian myöhäistä takertua.
Frederic Raphael tuntee aiheensa läpikotaisin. Hänen havaintonsa ovat teräviä, kokemuksen kyllästämiä, täynnä huikaisevan ironia sävyttämää huumoria. ”Kultaseni” on ollut pohjana myös menestysfilmille: elokuvalle elokuvamaailmasta.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

181

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä